Μία αθόρυβη σημαντική προσφορά του Ιατρικού Συλλόγου Χίου προς το Γηροκομείο Χίου

GIATROI logoΤο νέο που έμαθα και σας μεταφέρω μου θυμίζει τις ιατρικές αποστολές στο Αιγαίο οι οποίες γίνονταν προ ετών, με πρωτοβουλία του τότε υπουργού Αιγαίου αείμνηστου συμπατριώτη μας, Γιώργου Μισαηλίδη. Και τότε η συμμετοχή των γιατρών (και της Χίου) ήταν εθελοντική. Υπάρχει όμως ουσιώδης διαφορά στο θέμα τής προβολής κάθε περίπτωσης. Τότε υπήρχε μεγάλη δημοσιότητα στις δωρεάν υπηρεσίες των συμμετεχόντων γιατρών προς τους κατοίκους των μικρών ακριτικών νησιών και απομονωμένων περιοχών του Αιγαίου. Δημοσιογράφοι, φωτορεπόρτερς, οπερατέρ, κάμερες, αντάμα με τους γιατρούς και τους πολιτικούς για ευνόητους λόγους. Τώρα, κι εμείς που σας το μεταφέρουμε, πήραμε κατά τύχη, από συγγενή φιλοξενούμενου στο Γηροκομείο Χίου, την πρώτη πληροφορία! Γεγονός το οποίο μαρτυράει πως ούτε από την πλευρά του Ιατρικού Συλλόγου οποίος είχε την πρωτοβουλία, ούτε από την πλευρά της διεύθυνσης ή της Δ.Ε. του Ιδρύματος, υπήρξε οποιαδήποτε πρόθεση προβολής αυτής της προσφοράς των γιατρών μας. Γι’ αυτό άλλωστε και τούτο το κείμενο δεν συνοδεύεται από σχετικό φωτογραφικό υλικό ή βιντεοσκόπηση.

GirokomioΠάντως, μια πρόσφατη προσφορά του Ιατρικού Συλλόγου Χίου (ΙΣΧ) ο οποίος διέθεσε ολόκληρο το ποσό, από έσοδα εκδήλωσης την οποία πραγματοποίησε, στην αγορά πετρελαίου για τη θέρμανση των φιλοξενουμένων στο Γηροκομείο Χίου «Ζωρζής Γ. Μιχαληνός, είχε σήμερα (Σάββατο 28.02.2015) το πρωί και συνέχεια! Συγκεκριμένα, με πρωτοβουλία του ΙΣΧ, πραγματοποιήθηκε επίσκεψη κλιμακίου (13) νοσοκομειακών και ιδιωτών γιατρών του νησιού μας, διαφόρων ειδικοτήτων, στο γηροκομείο Χίου για δωρεάν παροχή πρωτοβάθμιας ιατρικής φροντίδας στους ηλικιωμένους που σιτίζονται και διαμένουν εκεί. Ενώ, όπως πληροφορηθήκαμε, αυτό θα επαναλαμβάνεται κατά τακτά χρονικά διαστήματα!!!
Λυπόμαστε αν, με το παρόν δημοσίευμα στο «ChiosOpinion.gr – Η Γνώμη τής Χίου», γινόμαστε αφορμή να γίνει ευρύτερα γνωστή  η προσφορά αυτή του ΙΣΧ και των δεκατριών εθελοντών γιατρών που συμμετείχαν, πράγμα το οποίο -ως φαίνεται- ήθελαν να αποφύγουν. Ωστόσο, κρίναμε ότι τέτοιες σημαντικές προσφορές, ιδιαιτέρως σ’ αυτή τη δύσκολη περίοδο για τη χώρα μας και για τα φιλανθρωπικά ιδρύματα, πρέπει να προβάλλονται τουλάχιστον ως παραδείγματα προς μίμηση.
Αν είναι μια φορά απαραίτητη σε όλους τους ανθρώπους η πρωτοβάθμια ιατρική φροντίδα, είναι πολλαπλάσια για άτομα της τρίτης ηλικίας και, πολύ περισσότερο, για ηλικιωμένους με χρόνια ή άλλα προβλήματα υγείας. Κι αυτή την ανάγκη, είναι κοινό μυστικό, πως δεν μπορεί να την καλύπτει πλήρως το Ίδρυμα. Επομένως, η πρωτοβουλία αυτή του ΙΣΧ και των μελών του, νοσοκομειακών & ιδιωτών γιατρών, έρχεται να καλύψει ένα σημαντικό κενό κοινωνικής-ιατρικής φροντίδας για ιδιαιτέρως ευπαθή άτομα τρίτης ηλικίας. Αξίζουν λοιπόν οι γιατροί μας και το δημόσιο έπαινο, εκτός της ευχής να βρεθούν και άλλοι μιμητές!
Εν κατακλείδι, δεδομένου ότι και οι γιατροί ανήκουν στην ίδια κοινωνία, η προσφορά τους επιβεβαιώνει το θερμό ενδιαφέρον της τοπικής κοινωνίας και των απανταχού Χιωτών για το έργο που επιτελείται στο Γηροκομείο Χίου «Ζωρζής Γ. Μιχαληνός». Ενδιαφέρον χάρη στο οποίο, κυρίως, κρατιέται σε αρκετά ικανοποιητικό επίπεδο η λειτουργία τού Ιδρύματος. Ασχέτως του ότι όλοι θα θέλαμε πολύ περισσότερα, ή (ακόμη καλύτερα) να μην υπήρχε καν ανάγκη τέτοιων ιδρυμάτων.
Μπράβο και πάλι μπράβο, λοιπόν, στον ΙΣΧ και στους γιατρούς που έκαναν σήμερα την αρχή, ή που θα συμμετέχουν στις μελλοντικές ανάλογες εκδηλώσεις αλληλεγγύης του ΙΣΧ προς τον συνάνθρωπο!!!

Τ.Ι.Δ.Κατηγορίες:Ειδήσεις, Κοινωνικά - ΔΩΡΕΕΣ

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s