Δημοπρατείται έργο προϋπολ. 1.015.000 € για την κατασκευή πεζόδρομου στη Λαγκάδα

Στη δημοπράτηση του υποέργου «Αποπεράτωση επέκτασης παραλιακού δρόμου Κοινότητας Λαγκάδας για την κατασκευή πεζόδρομου» συνολικού προϋπολογισμού ευρώ, προχωρά στις 16 Ιουνίου η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου.

Μετά τα προβλήματα που προέκυψαν τα προηγούμενα χρόνια κατά τη διάρκεια της κατασκευής του έργου και με βάση τη νέα τροποποιημένη μελέτη που εκπονήθηκε, η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου, δεδομένης της σπουδαιότητας του έργου, προχωρά στη διαδικασία δημοπράτησής του, ώστε το σύνολο του έργου να μπορέσει να παραδοθεί ολοκληρωμένο και λειτουργικό έως το τέλος του έτους.
LAGKADA 611Στο πλαίσιο του έργου προβλέπεται να πραγματοποιηθεί επέκταση του παραλιακού δρόμου από τον υπάρχοντα πεζόδρομο προς το μόλο, προκειμένου να δημιουργηθεί χερσαίος χώρος και πεζόδρομος σε μήκος 190 μέτρων περίπου και κατά µέσο πλάτος 5-10 μέτρα. Η λύση που τεχνικά θα εφαρμοστεί για την επέκταση του παραλιακού δρόμου προβλέπει τη διατήρηση του υφιστάμενου κρηπιδώματος και την κατασκευή της επέκτασης επί κατακόρυφων πασσάλων.
Επίσης προβλέπεται η κατασκευή ηλεκτρομηχανολογικών εγκαταστάσεων για την κάλυψη των αναγκών σε ενεργητική πυροπροστασία όπως δίκτυο νερού για πυρόσβεση µε τροφοδοσία πυροσβεστικών φωλεών, πυροσβεστήρες ξηράς κόνεως και ηλεκτροφωτισμό ασφαλείας, δίκτυο ύδρευσης για την παροχή νερού προς εξυπηρέτηση των σκαφών που αγκυροβολούν στην προβλήτα, ηλεκτρολογική εγκατάσταση και τον ηλεκτροφωτισμό του πεζόδρομου µε φωτιστικά σώματα παρόμοια µε τα ήδη εγκατεστημένα στο διαμορφωμένο τμήμα της παραλίας.
Το έργο υλοποιείται από τη Διεύθυνση Τεχνικών Έργων Π.Ε. Χίου με τη χρηματοδότηση του Περιφερειακού Επιχειρησιακού Προγράμματος «Κρήτης & Νήσων Αιγαίου» του ΕΣΠΑ.Κατηγορίες:Ειδήσεις

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s