Μαγεμένοι από τη Χίο, τους Χιώτες & την αγορά μας!..

Μαγεμένη από τη Χίο και τον εδώ τρόπο ζωής, τους ανθρώπους της Χίου και την αγορά μας έφυγε από το νησί η 18χρονη μαθητευόμενη κομμώτρια Julie Rasmussen από τη Δανία, η οποία ήρθε -μέσω του ευρωπαϊκού προγράμματος ERASMUS- για μαθητεία τριών εβδομάδων σε τοπικό κομμωτήριο. Μαζί της, για τον ίδιο σκοπό (δηλ. μαθητεία σε άλλα τοπικά κομμωτήρια), ήρθαν άλλες τρεις συμφοιτήτριές της, ενώ τα 4 κορίτσια συνόδευσαν η υπεύθυνη του πρότζεκτ της σχολής κα Pia Schmidt και η εκπαιδεύτριά τους κα Vibeke Andersen.

H Julie (δεξιά) δηλώνει ερωτευμένη με τη Χίο! Αριστερά της η εκτελούσα χρέη μεταφράστριας,  συμπατριώτισσα κα Μαργαρίτα Γιαννουλάκη.

H Julie (δεξιά) δηλώνει ερωτευμένη με τη Χίο! Αριστερά της η εκτελούσα χρέη μεταφράστριας, συμπατριώτισσα κα Μαργαρίτα Γιαννουλάκη.

Σε συνέντευξη που μας παραχώρησε, στο κομμωτήριο Δηράκη όπου έκανε την ολιγοήμερη μαθητεία της, η 18χρονη Δανέζα μίλησε με ιδιαίτερα θερμά λόγια για τις εμπειρίες που απέκτησε τις τρεις εβδομάδες που ήταν κοντά μας και υποσχέθηκε να επισκεφθεί ξανά τη Χίο στις διακοπές της.
Η συνέντευξη, την οποία μπορείτε να δείτε σε βιντεοσκόπηση, δεν περιέχει βαρύγδουπες εκφράσεις, ούτε είναι βεβαίως από κάποια πολιτική ή άλλη διασημότητα. Ωστόσο αυτά ακριβώς τα δύο στοιχεία, κατά τη γνώμη μου, την καθιστούν αληθινή και αξιόπιστη, αναδεικνύοντας τα κύρια συγκριτικά πλεονεκτήματα τής Χίου για την τουριστική της ανάπτυξη.

Η Τζούλη, το... κορίτσι από τη Δανία, ανάμεσα στην υπεύθυνη του πρότζεκτ της σχολής κα Pia Schmidt και την κα Δηράκη

Η Τζούλη, το… κορίτσι από τη Δανία, ανάμεσα στην υπεύθυνη του πρότζεκτ της σχολής κα Pia Schmidt και την κα Δηράκη

Τα συγκριτικά αυτά πλεονεκτήματα είναι: (α) οι άνθρωποι του νησιού, (β) κλίμα-φυσικό περιβάλλον, (γ) ο τρόπος ζωής και (δ) η τοπική αγορά.

Η Julie επί τω έργω υπό την επίβλεψη της κας Δηρακη

Η Julie επί τω έργω υπό την επίβλεψη της κας Δηρακη

Εννοείται ότι στα συγκριτικά πλεονεκτήματα της Χίου θα πρέπει να προστεθούν, επίσης, τα μνημεία, οι μουσειακοί και αρχαιολογικοί μας χώροι, η ιστορία και η παράδοση του νησιού μας κττ, αλλά ο περιορισμένος ελεύθερος χρόνος των κοριτσιών, δυστυχώς, δεν τους επέτρεψε να τα γνωρίσουν.

Τ.Ι.Δ.

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ >>>>>>Κατηγορίες:ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s