Ψηφίσματα της Λαϊκής Συσπείρωσης για το μεθαυριανό Δημοτικό Συμβούλιο

1.- Για το ΦΠΑ στα νησιά μας

Το ΔημοτικόΣυμβούλιο Χίουκαταδικάζει όλα τα σενάρια αύξησης του ΦΠΑ στα νησιά μας.
Η λαϊκή οικογένεια, οι άνεργοι, οι μισθωτοί, αγρότες και ΕΒΕ δεν αντέχουν άλλους φόρους!
ΚΑΜΙΑ ΑΥΞΗΣΗ ΣΤΟ ΦΠΑ!
Είτε αυτή αφορά τουςσυντελεστές είτε την κατάργηση της έκπτωσης που ισχύει για τα νησιά του Αιγαίου για τους γνωστούς αντικειμενικούς λόγους και που διαμορφώθηκε μετά από επίμονες διεκδικήσεις, θα πυροδοτήσει την ακρίβεια και θα οδηγήσει στην απόγνωση τις λαϊκές οικογένειες στα νησιών, θα πλήξει και τα μεσαία εισοδήματα. Ο ΦΠΑ, οι έμμεσοι φόροι, είναι η πιο ληστρική και αντιλαϊκή φορολογία.
Να καταργηθεί τώρα ο ΦΠΑ στα είδη πλατιάς λαϊκής κατανάλωσης, στο φάρμακο, το βιβλίο, τους λογαριασμούς της ΔΕΗ, του νερού και του ΟΤΕ.
Είναι αδιανόητο να πληρώνει ο άνεργος, ο χαμηλοαμειβόμενος φόρο, για να πάρει γάλα, ψωμί, τρόφιμα για το παιδί του, ο συνταξιούχος για φάρμακα! Να καταργηθεί επίσης στο πετρέλαιο θέρμανσης, σε αγροτικά εφόδια, μηχανήματα και στο πετρέλαιο κίνησης.
Η αύξηση του ΦΠΑ στις τουριστικές δραστηριότητες θα πλήξειτα λαϊκά στρώματα, που αδυνατούν ή μειώνουν διαρκώς τις μέρες των διακοπών τους, τους κατοίκους, τους αυτοαπασχολούμενους και τις μικρές επιχειρήσεις των νησιών.Αν ήθελε η κυβέρνηση να φορολογήσει τους μεγαλοξενοδόχους και τους μεγαλοεπιχειρηματίες, θα φορολογούσε δραστικά τα κέρδη τους και όχι τα λαϊκά στρώματα των νησιών.

2.-Για τη ΝΑΤΟϊκή βάση στο Αιγαίο
Το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Χίου θεωρεί και αγωνίζεται, ώστετο Αιγαίο να αποτελέσει θάλασσα Ειρήνης και γέφυρα φιλίας και συναδέλφωσης με όλους τους γειτονικούς λαούς.
Έχοντας ζήσει διωγμούς, πολέμους και προσφυγιά, γνωρίζοντας ότι το ΝΑΤΟ αποτελεί προγεφύρωμα επεκτατικών πολέμων είτε για το πετρέλαιο είτε για τα κέρδη των πολυεθνικών, γνωρίζοντας ότι σπέρνει το μίσος και τη διχόνοια σε χώρες και λαούς στο βωμό των παραπάνω συμφερόντων, εκφράζοντας το χιώτικο λαό, απαιτούμε από τη συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, να σταματήσει κάθε σχεδιασμό που διαφάνηκε από τις προθέσεις του υπουργού Άμυνας για Νατοϊκή Βάση σε νησί του Αιγαίου.
Καλούμε τους φορείς όλων των νησιών του Αιγαίου να υψώσουν τη φωνή τους σε μια τέτοια εξέλιξη και να απαιτήσουν έξω το ΝΑΤΟ από τα νησιά του Αιγαίου και τη χώρα μας.
Ειρήνη, Φιλία, Αλληλεγγύη ανάμεσα στους λαούς.

Από το Γραφείο Τύπου της ΛΑ.Σ. Δήμου Χίου
3-6-2015Κατηγορίες:Ειδήσεις

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s