Με αφορμή την πολιτική επικαιρότητα και ένα μήνυμα συμπαράστασης από Δανία

Γράφει ο Τάκης Ι. Δηράκης

TID_21.5.15    Στις 25 Μαΐου 2015 έγραφα στο ChiosOpinion.gr ότι «από το να βλέπω την τηλεόραση και να ψυχοπλακώνομαι προτιμώ αυτές τις μέρες να περνάω τις ώρες μου στο κομμωτήριο Δηράκη, διαπιστώνοντας ότι η Ευρώπη δεν είναι μόνο Euro-working, Euro-group, ευρωπαίοι πολιτικοί και ευρωπαϊκά ΜΜΕ που στάζουν χολή, αλλά και απλοί ευρωπαίοι πολίτες όπως η Τζούλη από τη Δανία και τα κορίτσια από την Ελλάδα (Χίο) που ανταλλάσσουν εμπειρίες, γνώσεις και συναισθήματα σε στιγμές εποικοδομητικές και ωραίες που είναι βέβαιο ότι, μετά από χρόνια, θα τις θυμούνται με νοσταλγία και αγάπη!..» (ΔΕΣ ΟΛΟΚΛΗΡΟ ΤΟ ΚΕΙΜΕΝΟ ΕΔΩ)
Επίσης, έχοντας την ευθύνη τής σελίδας του Κομμωτηρίου Δηράκη στο facebook, έγραφα εκεί τρείς μέρες μετά (δηλ. στις 28 Μαΐου 2015) τα εξής:
TZOYL_Ch Opin 1   «Η κρίση στην Ελλάδα η οποία έχει φτάσει στο κατακόρυφό της και τα δυσάρεστα μέτρα που υποχρεώνεται να παίρνει η χώρα μας για να μπορέσει, με τον καιρό, να σταθεί πάλι στα πόδια της, είναι αλήθεια, πως έχει δημιουργήσει ένα κύμα αμφισβήτησης στο λαό μας το οποίο όμως δεν έχει ακόμη εξαπλωθεί σε σημείο που να ευνοεί τη ρήξη. Το φιλοευρωπαϊκό ρεύμα εξακολουθεί να διατηρεί υψηλά ποσοστά στην Ελλάδα, διότι -εκτός της ευρωπαϊκής συνείδησης του ελληνικού λαού- η ΕΕ δίνει στους νέους των κρατών μελών πολλές ευκαιρίες, για απασχόληση, για σπουδές, για επαγγελματική εξέλιξη κλπ. Ένα από τα πιο δημοφιλή ευρωπαϊκά προγράμματα που αφορά τις νέες και τους νέους στην Ευρώπη είναι και το ERASMUS. Χάρη σ’ αυτό γνωρίσαμε κι εμείς τη Julie, την εικονιζόμενη νεαρή συνάδελφο από τη Δανία και στη χθεσινή τελευταία μας επίσημη συνάντηση μάθαμε ότι από τη σχολή τους συζητείται ήδη το αν μπορεί και πώς να γίνει το αντίστροφο. Δηλαδή να επισκεφθούν δικά μας παιδιά τη χώρα τους…»
Υπενθυμίζοντας τα παραπάνω, σήμερα που συζητείται στη Βουλή η νέα πρόταση τριετούς σύμβασης την οποία πρόκειται να διαπραγματευθούν με τους ευρωπαίους εταίρους και δανειστές μας ο πρωθυπουργός, ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και ο υπουργός Οικονομικών, θα ήθελα να προσθέσω τα εξής:
πολιτικοί αρχηγοί   Όπως παραδέχονται τουλάχιστον τα λεγόμενα φιλοευρωπαϊκά δημοκρατικά κόμματα (ΣΥΡΙΖΑ, ΝΔ, Ποτάμι, ΠΑΣΟΚ και ΑΝΕΛ) η μεγάλη πλειοψηφία του ελληνικού λαού δεν επιθυμεί ρήξη και έξοδό μας από την ευρωζώνη παρότι, όλοι, παραδέχονται ότι η παραμονή μας απαιτεί μεγάλη προσπάθεια και θυσίες. Αυτός είναι ο λόγος ο οποίος επέβαλε και στους αρχηγούς των 5 προαναφερόμενων κομμάτων τη συμφωνία που υπέγραψαν, μετά την πολύωρη σύσκεψη που είχαν υπό τον πρόεδρο της Δημοκρατίας. ENOTHTAΣτο χείλος του λεγόμενου GREXIT στο οποίο βρισκόμαστε, λοιπόν, μόνο ενωμένοι έχουμε ελπίδα να το αποφύγουμε, συνεχίζοντας την ευρωπαϊκή πορεία τής χώρας. Μια πορεία δύσκολη και επίπονη, η οποία όμως δεν θα στερήσει από τις νέες γενιές των Ελληνίδων και των Ελλήνων τις ευκαιρίες τις οποίες έχουν εντός ΕΕ προκειμένου να αναδείξουν τις γνώσεις και τα ταλέντα τους προς όφελος των ίδιων, των οικογενειών τους και της χώρας τους.
Γι’ αυτούς τους λόγους οι εκπρόσωποι των 5 φιλοευρωπαϊκών κομμάτων, τουλάχιστον, τούτη την τόσο κρίσιμη ώρα, ας μη παρασύρονται από τις σειρήνες του λαϊκισμού και του κομματικού συμφέροντος κι ας αναδείξουν, επιτέλους, ως εκφραστές της ευρωπαϊκής ιδέας και τα θετικά από την παρουσία της Ελλάδας στην καρδιά τής Ευρώπης. Γιατί, είναι αλήθεια, πως η διαλεκτική ΟΛΩΝ και, κυρίως, των συγκυβερνώντων ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, όχι μόνο τους 5-6 τελευταίους μήνες αλλά και ενωρίτερα, συμπυκνώνονταν μόνο στα αρνητικά τής Ευρώπης. Εντούτοις, η πλειοψηφία τού ελληνικού λαού, παρά τα έμμεσα και άμεσα αντιευρωπαϊκά κηρύγματα των κομμάτων και παρά τις δραματικές έως εξευτελιστικές συνέπειες του κλεισίματος των τραπεζών (capital control), απαιτεί την καλύτερη δυνατή συμφωνία εντός ΕΕ. Άραγε, οι πολιτικοί μας νοιώθουν την υποχρέωση να υπηρετήσουν αυτό τον στόχο ή τους ενδιαφέρει μόνο το κομματικό συμφέρον; Πάντως, ας έχουν υπόψη τους, πως ο λαός παρακολουθεί με αξιοθαύμαστη καρτερικότητα και ωριμότητα τα τεκταινόμενα και, όταν έρθει η ώρα, θα αποδώσει στον καθένα το μερίδιο που του αναλογεί.

Τ.Ι.Δ.

Η Τζούλη, το... κορίτσι από τη Δανία, ανάμεσα στην υπεύθυνη του πρότζεκτ της σχολής κα Pia Schmidt και την κα Δηράκη

Η Τζούλη, το… κορίτσι από τη Δανία, ανάμεσα στην υπεύθυνη του πρότζεκτ της σχολής κα Pia Schmidt (δεξιά) και την υπεύθυνη του Κομμωτηρίου Δηράκη

Σημ. 1: Επανερχόμενος στο αρχικό συμβάν, θέλω να σημειώσω ότι η φιλία η οποία χτίστηκε –στο πλαίσιο της μαθητείας των κοριτσιών από τη Δανία- είχε μία ακόμη ενδεικτική τής πορείας της εξέλιξη. Πρόκειται για μία απρόοπτη (την περ. Τρίτη 07.07.2015) επίσκεψη στο κομμωτήριο Δηράκη της υπεύθυνης του πρότζεκτ κας Pia Schmidt η οποία, προσφέροντας εκ μέρους της σχολής της και ένα χρήσιμο επαγγελματικό δώρο, ήρθε για να εκφράσει ξανά τις ευχαριστίες του πανεπιστημίου της Δανίας για τη φιλοξενία τής Julie και τις γνώσεις τις οποίες αποκόμισε στο κομμωτήριο Δηράκη. Συγχρόνως, εξέφρασε τη συμπαράστασή τους για τα προβλήματα που βιώνει σήμερα ο λαός μας! Η ίδια μας πληροφόρησε πως είδε ολόκληρο το πανεπιστήμιο τη συνέντευξη που είχε δώσει η Julie στον υπογράφοντα προς το τέλος της μαθητείας της, εδώ στο νησί μας.

Σημ. 2: Η ίδια, η κ. Pia Schmidt, είχε γράψει στη σελίδα του κομμωτηρίου Δηράκη στο fb και τα εξής:
Την 23η.05.2015: Thank you so much everybody at Dirakis Coiffures!!! You are all being so good to Julie – can’t imaging a better Company for an Erasmus Internship!
-Επίσης, την 02.07.2015: You have the right spirit in a very difficult time in Greece! Support you in every way. (ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ: Έχετε το σωστό πνεύμα σε μια πολύ δύσκολη στιγμή στην Ελλάδα! Σας στηρίζουμε με κάθε τρόπο.)Κατηγορίες:Απόψεις, ΣΤΑΡΑΤΑ

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s