Ένα βήμα, όχι όμως αρκετό, για τη διάσωση του Λωβοκομείου Χίου

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Λόγω κεκτημένης ταχύτητας και από σημερινή επαναφορά τού θέματος στο face book, η οποία μας παρέσυρε, αναφέρθηκε ότι η  απόφαση δύο αρμόδιων Υπηρεσιών τού Υπουργείου Πολιτισμού για την ανακήρυξη τού Λωβοκομείου Χίου ως Μνημείου πραγματοποιήθηκε χθες ενώ η αλήθεια είναι (και ενδεχομένως θα το ενθυμούνται κάποιοι αναγνώστες μας) ότι η απόφαση έχει ληφθεί 4 χρόνια (και πλέον) πριν! Ωστόσο, το ανθρώπινο αυτό λάθος ΔΕΝ θα το διορθώσουμε, ευελπιστώντας πως προήλθε από… θεϊκή εύνοια, ή εύνοια της τύχης, για το μνημείο ούτως ώστε να προσελκύσει το ενδιαφέρον κάποιων οι οποίοι μπορούν να το διασώσουν και να του δώσουν το νέο λειτουργικό σκοπό του.
Ζητώντας συγγνώμη από τους αναγνώστες οι οποίοι μας εμπιστεύονται για το λάθος μας αφήνουμε λοιπόν το θέμα στο ChiosOpinion.gr ως έχει.

Τ.Ι.Δ.

= * =

Είναι γνωστός ο αγώνας που καταβάλλεται εδώ και χρόνια για τη διάσωση του Λωβοκομείου Χίου το οποίο αφέθηκε όχι μόνο στη φθορά του χρόνου να καταρρέει αλλά και να λεηλατείται. «Η ΓΝΩΜΗ ΤΗΣ ΧΙΟΥ» και η ηλεκτρονική της έκφραση ChiosOpinion.gr έχουν αναφερθεί επανειλημμένα στο θέμα αυτό, καταγγέλλοντας κυρίως την εγκληματική αδιαφορία των υπευθύνων του τόπου μας, ενώ πρωτοστάτησαν και σε σχετική πρωτοβουλία πολιτών οι οποίοι ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμά μας, δημιουργώντας επιτροπή αγώνα με επικεφαλής τον σημερινό κυβερνητικό βουλευτή Χίου, Ανδρέα Μιχαηλίδη.
Όπως αναφέρει λοιπόν σήμερα στα πολιτιστικά της η έγκυρη αθηναϊκή εφημερίδα ΒΗΜΑ, έγινε ένα ακόμη βήμα προς τη σωτηρία του Λωβοκομείου Χίου, όχι αρκετό βεβαίως αλλά ουσιαστικό, αφού «χαρακτηρίσθηκε χθες ως μνημείο από το Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο και το Κεντρικό Συμβούλιο Νεωτέρων Μνημείων του υπουργείου Πολιτισμού σε κοινή συνεδρίασή τους».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ΤΟ ΣΧΕΤΙΚΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΤΟΥ ΒΗΜΑΤΟΣ >>>>>

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ΤΟ ΠΙΟ ΠΡΟΣΦΑΤΟ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑ ΜΑΣ (07/07/2015) ΜΕ ΤΙΤΛΟ: <<ΛΩΒΟΚΟΜΕΙΟ ΧΙΟΥ: ΕΙΚΟΝΕΣ ΝΤΡΟΠΗΣ>>>>>Κατηγορίες:Ειδήσεις, Πολιτιστικά

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s