Ανακαλούνται πρέσβεις απ’ την Ευρώπη, κρεμιούνται πρόσφυγες στην Ελλάδα

XATZELENHSΤου Γιώργου Χατζελένη*

Για μία ακόμη φορά η Ελλάδα καλεί κάποιον πρέσβη της να επιστρέψει στην Αθήνα, μετά από χυδαίες επιθέσεις Ευρωπαίων εταίρων. Πρώτα έγινε με την Τσεχία, όταν ο πρόεδρός της δήλωσε πως η χώρα του θα ενταχθεί στην ευρωζώνη μόλις βγει απ’ αυτήν η Ελλάδα, και η δεύτερη συνέβη χθες μετά το ακροδεξιό κι επικίνδυνο (ακόμα και για τη συνοχή της Ευρωπαϊκής Ένωσης) συνέδριο της Βιέννης.
Και στις δυο περιπτώσεις, οι κυβερνήσεις της Τσεχίας και της Αυστρίας, ξαφνιάστηκαν με την… αντίδραση της Ελλάδος. Καλό όμως είναι, τα τσιράκια της Γερμανίας να ρίξουν πρώτα μία ματιά στη συμφωνία την οποία υπέγραψαν μαζί με τη χώρα μας. Πριν κουνήσουν την επόμενη φορά το δάχτυλο τους, ας δουν πόσες αθετήσεις έχουν κάνει οι ίδιοι, οι οποίοι δεν έχουν επωμιστεί ακόμα καμία ευθύνη για το προσφυγικό πρόβλημα.
Επίσης καλό είναι να δούμε κι εμείς ποιοι είναι αυτοί που μας βγάζουν γλώσσα. Για παράδειγμα, ο νέος σκληρός υπουργός εξωτερικών της Αυστρίας, είναι ένας 29χρονος του οποίου το βιογραφικό αποδεικνύει πως είναι ένα τίποτα. Τελείωσε το σχολείο το 2004. Πέρασε νομική την οποία και δεν ολοκλήρωσε ποτέ! Από πρόεδρος της νεολαίας του Λαϊκού Κόμματος το 2009, έγινε δημοτικός σύμβουλος της Βιέννης το 2010. Εν ολίγοις, μας κουνάει το δάχτυλο ένα κομματόσκυλο.
Η απομάκρυνση της πρέσβεώς μας από την Αυστρία οφείλει να έχει διάρκεια. Δεν πρέπει να συμβεί αυτό που έγινε με με την Τσεχία. Οι προσβολές πέρα από άδικες κι αβάσιμες είναι κι εξοργιστικές. Η Ελλάδα έχει δεχτεί ένα τεράστιο βάρος, το οποίο χειρίζεται με κάθε δυνατό τρόπο. Δεν πρέπει να ανεχτούμε ξανά κανέναν αλήτη να μας κατηγορεί και να μας απειλεί. Ειδικά όταν όλα αυτά ξεστομίζονται από τους δορυφόρους της Γερμανίας, όπως η Αυστρία, η Τσεχία, η Σλοβακία και η Ουγγαρία (η Φιλανδία και οι Βαλτικές Χώρες έχουν μπει προσωρινά στον πάγο).
Οφείλουμε να διαφυλάξουμε τα τελευταία απομεινάρια της αξιοπρέπειάς μας, καλώντας πίσω τους πρεσβευτές μας από τις χώρες που χυδαιολογούν κι απειλούν. Κι ας ξαφνιάζονται με την αντίδρασή μας.
Η απαξίωση πονάει.
Αν τους πονάει φυσικά, διότι όπως έχουμε διαπιστώσει, οι Ευρωπαίοι απέδειξαν το πόσο σκληρόπετσοι (κι ακροδεξιοί) είναι, με την απάθειά τους απέναντι στους πνιγμούς των χιλιάδων προσφύγων στις θάλασσες του Αιγαίου. Ποια θα είναι όμως η αντίδρασή τους όταν θα αρχίσουμε να βλέπουμε κρεμασμένους ανθρώπους σε πλατείες και στην ύπαιθρο της Ελλάδος;
Ήδη δυο Αφγανοί πρόσφυγες έκαναν απόπειρα αυτοκτονίας στην πλατεία Βικτωρίας χθες…

*Αναδημοσίευση από Laternative (chatzelenisgeorge.blogspot.gr)Κατηγορίες:Απόψεις

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s