Απόψεις: Η Ελλάδα να ζητήσει ενεργοποίηση του άρθρου 4

Το ΝΑΤΟ δημιουργεί τετελεσμένα στο Αιγαίο

12799186_912440692210607_1552825731772876275_nΣτο facebook διαβάζει κανείς πολλά, όμως, μεταξύ αυτών υπάρχουν  αλήθειες τις οποίες, αν δεν τις κρύβουν σκοπίμως οι επί παντός επιστητού αναλυτές των ΜΜΕ, τις αγνοούν. Όταν ξέρεις να ξεχωρίζεις λοιπόν, την προέλευση και την πιθανή σκοπιμότητα των γραφομένων, στο facebook μπορείς να ανακαλύψεις αλήθειες οι οποίες δεν προβάλλονται στα ΜΜΕ, όπως (κατά τη γνώμη μας) συμβαίνει στις παρακάτω διαπιστώσεις που κάνει κάποιος ο οποίος υπηρέτησε ευόρκως (μέχρι ανωτάτης ιεραρχίας) στις ελληνικές Ε.Δ. Ιδού:

Βλέποντας σήμερα το ίχνος του ΝΑΤΟϊκου πολεμικού σκάφους που εκτελεί επιτήρηση σε υλοποίηση της απόφασης του ΝΑΤΟ για αναχαίτηση των προσφυγικών ροών καταλήγω στις παρακάτω διαπιστώσεις:
-Το ΝΑΤΟ κατ’ απαίτηση της Τουρκίας δημιουργεί τετελεσμένα στο Αιγαίο σε ό,τι αφορά την αλλαγή των ορίων FIR, τις περιοχές διάσωσης, τις γκρίζες ζώνες κλπ.(μοίρασμα του Αιγαίου).
-Η περιπολία σκαφών του ΝΑΤΟ δυτικά των νησιών μας, αν συνεχιστεί (όπως έγινε σήμερα) δεν εξυπηρετεί σε καμιά περίπτωση το σκοπό για τον οποίο λήφθηκε απόφασή του.
-Η Ελλάδα πρέπει άμεσα να ζητήσει από το ΝΑΤΟ ενεργοποίηση του άρθρου 4, όπως έχει γίνει στο παρελθόν από άλλες χώρες.
– Να ζητηθεί οι περιπολίες να υλοποιηθούν στην οριογραμμή Ε-Τ, εντεύθεν τής οποίας να περιπολεί το δικό μας ΠΝ και σε συνεργασία με την FRONTEX να αναχαιτίζονται και επαναπροωθούνται οι πρόσφυγες στην Τουρκία.
– Να ζητηθεί από την Αυστρία και τους συνοδοιπόρους της η διάθεση στρατευμάτων στα σύνορά μας για να δουν και να καταλάβουν ότι φράκτες στη θάλασσα και για εύρος 1000 και πλέον Κm δεν μπορείς να στήσεις…

Σημ. ChiosOpinion.gr: Μεταφέροντας τα παραπάνω δεν θέλουμε να υποστηρίξουμε ότι οι κυβερνώντες αγνοούν τους κινδύνους και αδιαφορούν, ή ότι έχουν ενδώσει στις πιέσεις τις οποίες δέχονται λόγω της οικονομικής, κοινωνικής και προσφυγικής κρίσης. Άλλωστε, γνωρίζοντας πολύ καλά εκείνον ο οποίος τα γράφει και την πορεία του στο στράτευμα, πιστεύουμε απολύτως πως ούτε ο ίδιος έχει πολιτικές ή ανάλογης φύσεως προθέσεις. Έχει όμως γνώση των θεμάτων και, γι΄αυτό, δεν μπορούμε να τα παραβλέψουμε στο δημόσιο διάλογο που επιδιώκουμε για όλα τα θέματα που θεωρούμε εμείς σημαντικά σε ό,τι αφορά τον τόπο και τον λαό μας. Εξάλλου, μπορεί καθένας να έχει τις δικές του απόψεις κι αν θέλει να τις εκφράσει.

Τ.Ι.Δ.Κατηγορίες:Απόψεις

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s