Δημιουργία ιστοχώρου για τους αγρότες Β. Αιγαίου

Η Περιφέρεια Β. Αιγαίου στην έκθεση «Ελλάδος Γεύση»

Στο πλαίσιο των προσπαθειών για τη διαρκή βελτίωση των παρεχόμενων υπηρεσιών ενημέρωσης και επικοινωνίας με τον αγροτικό κόσμο των νησιών, η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου δημιούργησε μία σύγχρονη και ελκυστική ηλεκτρονική ενημέρωση στο διαδικτυακό της τόπο με θέματα της αγροτικής ανάπτυξης και οικονομίας.
Μέσω αυτής παρέχεται η δυνατότητα στους αγρότες να ενημερώνονται για τα νέα Ευρωπαϊκά και Εθνικά Προγράμματα, την πορεία των Επιδοτήσεων, θέματα Φυτοπροστασίας και να μπορούν ανά πάσα στιγμή να επικοινωνούν με τους αρμόδιους υπαλλήλους για οποιοδήποτε πρόβλημα έχει προκύψει στις εκμεταλλεύσεις τους.
Ο ηλεκτρονικός οδηγός έχει δημιουργηθεί με τέτοιο τρόπο ώστε να είναι φιλικός προς τον χρήστη, εύκολα προσβάσιμος από όλους (από τον αγρότη μέχρι τον μελετητή γεωπόνο) και περιλαμβάνει: α) το οργανόγραμμα της Γενικής Διεύθυνσης Περιφερειακής Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής της Περιφέρειας, με τα ονόματα, τηλέφωνα, e-mail, fax των υπαλλήλων, β) δελτία τύπου και ενημέρωσης για θέματα του Αγροτικού τομέα και γ) τις Δράσεις – Αντικείμενα των Υπηρεσιών.
Οι δράσεις αναφέρονται αρχικά επιγραμματικά και στη συνέχεια γίνεται μια σύντομη περιγραφή της κάθε μιας. Δίνεται ακόμη η δυνατότητα πρόσβασης στο νομοθετικό πλαίσιο που διέπει τις δράσεις, καθώς και ηλεκτρονικής συμπλήρωσης και εκτύπωσης της αντίστοιχης αίτησης. Επιπλέον, υπάρχουν πληροφορίες επικοινωνίας με τους αρμόδιους ανά δράση υπαλλήλους.
O πολίτης πληκτρολογεί τη διεύθυνση του διαδικτυακού τόπου της Περιφέρειας http://www.pvaigaiou.gov.gr. Στην αρχική σελίδα, επιλέγει «Υπηρεσίες Περιφέρειας» που βρίσκεται στο αριστερό μενού, και στη συνέχεια «Γενικές Διευθύνσεις». Η σελίδα που εμφανίζεται περιέχει τις Γενικές Διευθύνσεις της Περιφέρειας. Από εκεί ο πολίτης επιλέγει «Γενική Διεύθυνση Περιφερειακής Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής», προκειμένου να εμφανιστούν όλες οι Διευθύνσεις της. Επιλέγοντας κάποια από αυτές τις Διευθύνσεις, εμφανίζονται το οργανόγραμμα, τα δελτία τύπου και οι δράσεις της.
Εναλλακτικά, από την αρχική σελίδα ο πολίτης επιλέγει «Αγροτικός Τομέας» στο κεντρικό μενού και στη συνέχεια «Γεωργία», «Αλιεία» ή «Κτηνοτροφία» που βρίσκονται στο αριστερό μενού. Από εκεί ο πολίτης έχει πρόσβαση στις Διευθύνσεις της Γενικής Διεύθυνσης Περιφερειακής Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής και στις δράσεις τους.
Πρόκειται για ένα έργο που αναπτύχθηκε με ιδία μέσα καθώς είναι αποτέλεσμα της συνεργασίας των υπηρεσιών της Περιφέρειας και συγκεκριμένα της Διεύθυνσης Διαφάνειας και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης με τις Διευθύνσεις της Γενικής Διεύθυνσης Περιφερειακής Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής.
Η δημιουργία του ιστοχώρου ανοίγει ένα δίαυλο επικοινωνίας μεταξύ πολίτη και υπηρεσιών. Ο πολίτης θα αποκτήσει άμεση πληροφόρηση πάνω στα θέματα αγροτικής οικονομίας, θα διευκολυνθεί το έργο των υπαλλήλων και οι εμπλεκόμενες Υπηρεσίες τόσο της ίδιας της Περιφέρειας όσο και των άλλων φορέων θα βελτιώσουν τη μεταξύ τους επικοινωνία. Επίσης, έχει δυναμικό χαρακτήρα, καθώς θα ενημερώνεται συνεχώς με τις νέες εξελίξεις και θα εμπλουτίζεται με πληροφορίες και δυνατότητες.
Η Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου κα. Χριστιάνα Καλογήρου, συνεχάρη τα στελέχη των Διευθύνσεων Αγροτικής Ανάπτυξης και Πληροφορικής της Περιφέρειας για την εξαιρετική δουλειά και δήλωσε: «Συνεχίζοντας την προσπάθειά μας για τη διευκόλυνση του αγροτικού κόσμου, ώστε να μειωθεί η ταλαιπωρία του από το πολυδαίδαλο των γραφειοκρατικών διαδικασιών, δημιουργήσαμε αυτή τη διαδικτυακή δυνατότητα για παροχή πληροφοριών. Ενισχύουμε έτσι τη διαφάνεια και εξοικονομούμε χρόνο και κόπο για τη μεγιστοποίηση της αποδοτικότητας».

ΣΤΗΝ ΕΚΘΕΣΗ «ΕΛΛΑΔΟΣ ΓΕΥΣΗ»

Η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου συμμετείχε στην έκθεση «Ελλάδος Γεύση» που πραγματοποιήθηκε από τις 15 έως τις 18 Απριλίου στο Εκθεσιακό Κέντρο Περιστερίου. Την Περιφέρεια εκπροσώπησε ο Αντιπεριφερειάρχης Αγροτικής Πολιτικής κ. Κώστας Αδαμίδης, ο οποίος απηύθυνε χαιρετισμό στα εγκαίνια της έκθεσης και ο Αντιπεριφερειάρχης Σάμου κ. Νίκος Κατρακάζος, ενώ στελέχη της Διεύθυνσης Τουρισμού ανέλαβαν τη λειτουργία του περιπτέρου.
Την ημέρα των εγκαινίων στο περίπτερο της Περιφέρειας προσφέρθηκαν παραδοσιακά εδέσματα μαγειρεμένα από το γνωστό σεφ Μιχάλη Ντουνέτα, ενώ τη δεύτερη ημέρα της έκθεσης πραγματοποιήθηκε εκδήλωση μαγειρικής αφιερωμένη στα νησιά του Βορείου Αιγαίου. Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης που πραγματοποιήθηκε στο «Κεντρικό Παντοπωλείο» της έκθεσης, ο γνωστός σεφ με τους βοηθούς του χρησιμοποιώντας παραδοσιακά προϊόντα των νησιών μας, ετοίμασαν πιάτα τα οποία κατόπιν προσφέρθηκαν στο κοινό που παρευρέθηκε.
Το περίπτερο της Περιφέρειας επισκέφθηκε ο Γενικός Γραμματέας του ΕΟΤ κ. Δ. Τρυφωνόπουλος. Το κοινό που επισκέφθηκε την έκθεση είχε την ευκαιρία να γνωρίσει και να δοκιμάσει στο περίπτερο της Περιφέρειας προϊόντα από τα νησιά του Βορείου Αιγαίου, όπως ούζο από τη Λέσβο, τη Χίο και τη Σάμο, κρασί από τη Σάμο, τη Λήμνο και τη Χίο, λάδι από τη Λέσβο, παξιμάδια, βουτήματα και ζυμαρικά από τη Λήμνο, μαστίχα, λικέρ, γλυκά του κουταλιού και λουκούμια από τη Χίο, αλίπαστα και τσίπουρο από τη Λήμνο, ξερά σύκα και λιαστές ντομάτες από τη Λέσβο, μαρμελάδες, καλλυντικά, αιθέρια έλαια και βότανα από τη Σάμο.
Τα προϊόντα που προσφέρθηκαν ήταν χορηγίες εταιριών του Βορείου Αιγαίου και συγκεκριμένα των ακόλουθων:
– Χ. Ματαρέλλης και ΣΙΑ Ο.Ε., Ισίδωρος Αρβανίτης, Δημήτριος Δ. Γιαννατσής, Ι. Βαρβαγιάννης Ε.Π.Ε., Ένωση Αγροτικών Συνεταιρισμών Λέσβου (ΛΕΣΕΛ), Oleve, Δημήτρης Αγιασσωτέλης, «Μυτιληνιά Γή» από τη Λέσβο.
– Εμπορικός Σύλλογος Λήμνου, Ν. Κουκουλήθρας και Υιοί Ο.Ε., Αγροτικός Συνεταιρισμός Λήμνου, Αφοί Ποριάζη Ο.Ε., ΑΕ Σταματέρη Ο.Ε., Σταματέρης Ε.Π.Ε, Μυρσίνη Χρυσοκεφάλου Χορού, Χρυσάφη Α.Β.Ε.Ε., Κατωμερίτης Δημήτρης, Παλαιολόγος Παλαιολόγου, Αφοί Σαρικλή Ο.Ε. Κουτούκης Κ. Γεώργιος, , από τη Λήμνο.
– Ένωση Οινοπαραγωγικών Συνεταιρισμών Σάμου, Εμμ. Γιοκαρίνης ΑΒΕΕ, Εμμ. Ι. Ζαρμπάνης και ΣΙΑ Ο.Ε., Ιωάννης Π. Φραντζέσκος Α.Ε.Β.Ε. Bio Samos Μαρκου Ι. Π. και ΣΙΑ Ο.Ε., Simou Nitter Birgit “Orpheus”, Αφοι Κληρονόμου, Υιοι Κεντούρη, από τη Σάμο.
– Στέφανος Παληός “ Το γλυκό της Θείας Ευαγγελίας”, Citrus Άρωμα μνήμης, κτήμα Κεφάλα, Ένωση Μαστιχοπαραγωγών Χίου ΕΛΜΑ, Κληρονόμων Λ. Σεραφείμ, ΑΦΟΙ Τέττερη Ο.Ε., από τη Χίο.Κατηγορίες:Ειδήσεις

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s