Παρεμβάσεις της Λα.Σ. σε συνεδρίαση του Τοπικού Συμβουλίου Δ.Κ. Βροντάδου

LAIKH SYSPEIROSHΗ παράταξή μας (Λαϊκή Συσπείρωση Δήμου Χίου), δια των εκπροσώπων της Κλαίρης Κωστάλα και Φραγκούλη Π. Κυλαδίτη, παραβρέθηκε στο Τοπικό Συμβούλιο της Δημοτικής Κοινότητας Βροντάδου, στις 16-5-2016 και τάχθηκε με παρεμβάσεις της στα παρακάτω θέματα:
• Για την«Τσιμεντόστρωση δρομίσκου επί της Γ’ Παρόδου Αγίας Μαρίνας», θεωρήσαμε ότι είναι απαραίτητη, εφόσον εξυπηρετεί σπίτια αρκετών συνδημοτών.Ως χωματόδρομος είναι ευάλωτοςστις βροχές, και δημιουργεί θέματα ασφάλειας των κατοίκων. Προτείναμε να τεθεί στο Τεχνικό Πρόγραμμα όσον αφορά την εσωτερική οδοποιία της Δ.Ε. Ομηρούπολης ή εφόσον υπάρχει υπόλοιπο από μη ολοκληρωμένο έργο της ΣΑΤΑ 2014 να γίνουν οι απαραίτητες διαδικασίες, ώστε να πραγματοποιηθεί η τσιμεντόστρωση.
• Για την«Επισκευή και συντήρηση του Δημοτικού Καταστήματος Βροντάδου»,τονίσαμε ότιαξίζει κάθε συντήρηση, αφού εξυπηρετεί τις ανάγκες της Δ.Ε. Ομηρούπολης και της Δ. Κ.Βροντάδου, αποτελεί αναπόσπαστο μέρος της Τοπικής μας Ιστορίας και έχει αρχιτεκτονική αξία. Έτσι,προτείναμετην κατά προτεραιότητα άμεση και μόνιμη αποκατάσταση των βλαβών της τσιμέντινης στέγης, των υδρορροών και των εσωτερικών επιχρισμάτων της οροφής, με την απαραίτητη συμβολή της Τεχνικής Υπηρεσίας του Δήμου.
• Εκτός Ημερήσιας Διάταξης θέσαμε:
1. «Πρόταση της παράταξής μας για τους τάφους αλλοθρήσκων ή αλλοεθνών στο Δημοτικό Νεκροταφείο του Μερσινιδιού». Είναι γνωστό ότι μέσα στο χώρο του Δημοτικού μας Νεκροταφείου έχουν ενταφιαστεί νεκροί αλλόθρησκοι ή αλλοεθνείς, πουως πρόσφυγες ή μετανάστες,άφησαν στον τόπο μας τελευταία τους πνοή. Η τιμή και ο σεβασμόςπου οφείλουμε στους νεκρούς είναι επιβεβλημένη ανεξαρτήτως καταγωγής ή θρησκευτικών πεποιθήσεων. Επειδή, παρόλα αυτά,μόνο χώμα τους σκεπάζει, χωρίς ένα διακριτικό ότι κάτω από αυτό βρίσκονται νεκροί, χωρίς ένα σημάδι μνημειακό,προτείναμεότι κάποια μέρηαπό τα χρησιμοποιηθένταμετά από εκταφές υλικά των μνημείων(π.χ. μαρμαρόπλακες), θα μπορούσαν να επαναχρησιμοποιηθούν,για τη δημιουργία υποτυπωδών μνημείων και γι’ αυτούς που δεν παρέχεται τέτοια δυνατότητα καθώς και της αναγραφής του ονόματός τους, αν είναι κι αυτό γνωστό.
2. «Μισθώσεις παραλιών ενόψει των επικείμενων προκηρύξεων»: Προτείναμε να καθαριστούν οι παραλίες μας εγκαίρως (προϊόντα κλαδέματος, αστικά απορρίμματα, σωσίβια κ.λπ.) καιχωρίς να καθυστερήσει όπως πέρσι συνέβη στην παραλία της Δασκαλόπετρας. Επισημάναμε επίσης ότι πρέπει να διαφυλάξουμε την εικόνα του Βροντάδου και να μην δεχτούμε μισθώσεις σε όλες τις παραλίες μας, ιδιαίτερα στο Μερσινίδι (Αλατσόπετρα), που η επισκεψιμότητά της την καθιστά «φιλέτο» προς εκμετάλλευση.
Και οι δύο προτάσεις μας ΕΗΔ έγιναν δεκτές με την προοπτική να γίνουν σχετικές εισηγήσειςστις καθ’ ύλη αρμόδιες υπηρεσίες και πρόσωπα.-

Χίος, 16-5-2016Κατηγορίες:Ειδήσεις

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s