Ξενάγησαν πρόσφυγες!

Στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας
«Ας διατηρήσουμε τη Χίο όμορφη»

Samaritan's Purse 2Δελτίο Τύπου, 17.05.2016.
Το περ. Σάββατο, 14 Μαϊου, η ανθρωπιστική οργάνωση για τους πρόσφυγες SAMARITAN’SPURSE*, στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας που έχει υιοθετήσει «Ας διατηρήσουμε τη Χίο όμορφη» η οποία εμπλέκει πρόσφυγες και μέλη της τοπικής κοινωνίας στην διατήρηση της καθαριότητας σε κεντρικά σημεία του νησιού, πραγματοποίησε ξενάγηση στο Φρούριο της Χίου, σε συνεργασία με το Samaritan's Purse 1Χιακό Σωματείο Ξεναγών και την Αρχαιολογική Υπηρεσία Χίου.
Κατά τη διάρκεια της δράσης, πρόσφυγες που διαμένουν στο χώρο της Σούδας και του ΔHΠΕΘΕ,είχαν την ευκαιρία να πάρουν μέρος σε μια δίωρη ξενάγηση που περιελάμβανε μεταξύ άλλων τα Τουρκικά Λουτρά καθώς και μια ιστορική κατοικία που το 1922 φιλοξένησε πρόφυγες που κατέφθασαν στη Χίο.
Samaritan's Purse 3Ενθουσιασμένοι με την ιστορία του Φρουρίου της Χίου και ως ένδειξη της ευγνωμοσύνης τους για τη φιλοξενία της χιακής κοινωνίας, οι πρόσφυγες, εκδήλωσαν το ενδιαφέρον τους να συμμετέχουν σε περισσότερες ενέργειες που σχετίζονται με τη διατήρηση της καθαριότητας του νησιού μας.

Samaritan's Purse 4*Όπως αναφέρεται στο δ.τ., η «Samaritan’s Purse” είναι μια ευαγγελική χριστιανική οργάνωση, η οποία «παρέχει πνευματική και σωματική βοήθεια σε πληγέντες σε όλο τον κόσμο και από το 1970 υποστηρίζει τις ανάγκες των ανθρώπων που είναι θύματα πολέμου, φτώχειας, φυσικών καταστροφών, επιδημιών και πείνας» ενώ έχει στη Χίο «παρουσία από τον Οκτώβριο του 2015 και απασχολεί 35 άτομα, μόνιμους κατοίκους του νησιού».Κατηγορίες:Πολιτιστικά

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s