Περιφερειακά Νέα: Στο «Φεστιβάλ Τουρισμού 2016» η Περιφέρεια Β. Αιγαίου

-Παρέμβαση Περιφερειάρχη στο Σ.Α.Σ.

Φεστιβάλ Τουρισμού 2016Στο «Φεστιβάλ Τουρισμού 2016» που πραγματοποιείται το διάστημα 26-29 Μαΐου στη Νέα Παραλία Θεσσαλονίκης, συμμετέχει η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου στο πλαίσιο υλοποίησης του «Προγράμματος Τουριστικής Προβολής έτους 2016». Το Φεστιβάλ διοργανώνεται από το Επαγγελματικό Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης και τελεί υπό την αιγίδα του ΕΟΤ, του Υπουργείου Εσωτερικών (Υφυπουργείο Μακεδονίας- Θράκης), της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, του Δήμου Θεσσαλονίκης και της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδας.
Η Περιφέρεια, στο πλαίσιο της προώθησης των νησιωτικών προορισμών του Βορείου Αιγαίου στην αγορά της Θεσσαλονίκης και της Βορείου Ελλάδας εν γένει και της ενίσχυσης των εναλλακτικών και ειδικών μορφών τουρισμού, του island hopping, εκπροσωπείται από τον Αντιπεριφερειάρχη Σάμου κ. Νικόλαο Κατρακάζο, τη Διευθύντρια του Τμήματος Τουρισμού κα. Αγγελική Πολυτάκη και την κα. Ελένη Κωστάλα από το τμήμα Τουρισμού Χίου. Παρών είναι και ο Περιφερειακός Σύμβουλος και Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Σάμου κ. Γιώργος Κυριαζής.
Κατά τα χθεσινά εγκαίνια, παρουσία του Αντιπεριφερειάρχη Σάμου, το περίπτερο της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου επισκέφθηκε ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας κ. Απόστολος Τζιτζικώστας. Υπάρχει μεγάλη συμμετοχή επισκεπτών, λόγω και του σημείου που πραγματοποιείται η έκθεση, ενώ αυξημένο είναι το ενδιαφέρον και η ανταπόκριση του κόσμου για τα νησιά του Βορείου Αιγαίου.

ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΣΤΟ Σ.Α.Σ.

Την ανάγκη να προβλεφθούν στις συμβάσεις ανάθεσης δημόσιας υπηρεσίας δωρεάν δύο δρομολόγια το μήνα για μεταφορά καυσίμων στα μικρά νησιά ( Άγιος Ευστράτιος, Ψαρά, Οινούσσες), επεσήμανε στο χθεσινό Συμβούλιο Ακτοπλοϊκών Συγκοινωνιών η Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου κα. Χριστιάνα Καλογήρου.
Η Περιφερειάρχης, τονίζοντας τη σημασία της ενδοπεριφερειακής ακτοπλοϊκής διασύνδεσης, υποστήριξε την ανάγκη της ενίσχυσης των δρομολογίων που συνδέουν τα νησιά του Βορείου Αιγαίου μεταξύ τους.
Παράλληλα, η κα. Καλογήρου επιχειρηματολόγησε για τη σπουδαιότητα της διαπεριφερειακής ακτοπλοϊκής επικοινωνίας, υποστηρίζοντας την αναγκαιότητα διασύνδεσης της Λήμνου με τη Σαμοθράκη και την Αλεξανδρούπολη, καθώς και της διασύνδεσης της Σάμου, των Φούρνων και της Ικαρίας με την Πάτμο, τους Λειψούς, τη Λέρο και την Κω.
Τέλος, έθεσε το ζήτημα της αναγκαιότητας θεσμοθέτησης ταχείας διαδικασίας έγκρισης απόπλου σε περιπτώσεις εκτάκτων αναγκών (πυρκαγιές), για τη μεταφορά πυροσβεστών εθελοντών και υλικού, ώστε να μην σπαταλιέται πολύτιμος χρόνος σε γραφειοκρατικές διαδικασίες.Κατηγορίες:Ειδήσεις

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s