Μηνύσεις κατά παντός υπευθύνου από τους Σιδηρουντιανούς για τις καταστροφές

(από την πυρκαγιά της 25ης Ιουλίου 2016)
Ερώτηση Ν. Μηταράκη για
την στήριξη των πληγέντων

Chios NASA PYR BDΌπως αναφέρει η ημερήσια τοπική εφημερίδα «πολίτης» στο χθεσινό της φύλλο (07.09.2016), <<τη δικαστική οδό παίρνουν οι κάτοικοι της Σιδηρούντας προκειμένου να αποδοθούν ευθύνες σε κάθε υπεύθυνο για την καταστροφική πυρκαγιά του προηγούμενου μήνα που είχε ως αποτέλεσμα να καούν τρεις συμπολίτες μας στην προσπάθειά τους να εγκαταλείψουν το χωριό>>.
Σε συγκέντρωση που είχαν στον δημοτικό κήπο, κατά γενική παραδοχή, επεσήμαναν την <<παντελή έλλειψη συντονισμού>> καθώς επίσης <<ανεπάρκεια της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Χίου>> όπως <<και μία σειρά γεγονότων που, όπως είπαν, είχαν ως αποτέλεσμα μία συμπολίτισσά μας να δίνει μάχη για τη ζωή σε νοσοκομείο της Αθήνας>>. Κατόπιν αυτών, αποφάσισαν να καταθέσουν μήνυση και την έκδοση σχετικού ψηφίσματος που θα δημοσιευθεί στον τύπο.

Ερώτηση Ν. Μηταράκη

10384589_10153044382741255_5517241749400578114_nΕν τω μεταξύ Ερώτηση προς τον υπουργό Οικονομικών, με θέμα «Δύο μέτρα και δύο σταθμά για την στήριξη των πληγέντων στη Χίο από την πυρκαγιά της 25ης Ιουλίου 2016» κατέθεσε ο βουλευτής Χίου της Νέας Δημοκρατίας, Νότης Μηταράκης. Το πλήρες κείμενο της Ερώτησης Μηταράκη έχει ως εξής:

<<Μετά την καταστροφική πυρκαγιά της 25ης Ιουλίου στη Χίο η οποία αφάνισε ένα πολύ μεγάλο μέρος των καλλιεργειών και της παραγωγής μαστίχας η κυβέρνηση δεσμεύτηκε να προχωρήσει άμεσα στη λήψη μέτρων για την αποζημίωση και τη στήριξη των πληγέντων.
Οι παραγωγικοί φορείς του νησιού έθεσαν μετ’ επιτάσεως το αίτημα για παράταση και αναστολή καταβολής βεβαιωμένων οφειλών, για τους πυρόπληκτους των τοπικών Κοινοτήτων Βέσσας, Λιθίου, Ελάτας, Ολύμπων και Μεστών όπως επίσης και την απαλλαγή από τον ΕΝΦΙΑ για τους πυρόπληκτους μόνιμους κατοίκους των συγκεκριμένων κοινοτήτων.
Μέχρι σήμερα και παρά το γεγονός ότι υπάρχει το απαιτούμενο νομικό πλαίσιο καμία τέτοια πρωτοβουλία δεν έχει αναληφθεί από την πλευρά της κυβέρνησης. Το γεγονός αυτό έχει προκαλέσει απογοήτευση αλλά και πλήθος ερωτημάτων στους πληγέντες της Χίου καθώς το Υπουργείο Οικονομικών με την ΠΟΛ 1110/19.07.2016 (ΦΕΚ 2309/26.07.2016 τεύχος Β) είχε προχωρήσει στην παράταση και αναστολή καταβολής βεβαιωμένων οφειλών, για τους κατοίκους της Μεγαλόπολης και των γύρω περιοχών που επλήγησαν από τις έντονες βροχοπτώσεις.
Κατόπιν των ανωτέρω, Ερωτάται ο κ. Υπουργός:
1. Για ποιο λόγο η κυβέρνηση αντιμετωπίζει την καταστροφή στη Χίο με διαφορετικά μέτρα και σταθμά;
2. Πως σκοπεύει το Υπουργείο Οικονομικών να βοηθήσει τους μαστιχοπαραγωγούς που μέσα σε λίγες ώρες έχασαν και τις καλλιέργειες και την παραγωγή τους;
3. Για ποιο λόγο επιμένει στις προκαθορισμένες προθεσμίες καταβολής των βεβαιωμένων χρεών προς το Δημόσιο και του ΕΝΦΙΑ οδηγώντας στον οικονομικό αφανισμό τους εκατοντάδες μικροπαραγωγούς που επλήγησαν από την πυρκαγιά;
Ο Ερωτών Βουλευτής>>Κατηγορίες:Ειδήσεις, ΡΕΠΟΡΤΑΖ

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s