ΚΚΕ Αιγαίου: «Μετατρέπουν τα νησιά σε χώρο μόνιμου εγκλωβισμού χιλιάδων κατατρεγμένων»

ΣΧΟΛΙΟ ΤΗΣ ΚΟΜΜΑΤΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΑΙΓΑΙΟΥ ΤΟΥ ΚΚΕ ΓΙΑ ΤΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ «ΦΥΛΑΚΩΝ» – ΚΛΕΙΣΤΩΝ ΚΕΝΤΡΩΝ ΚΡΑΤΗΣΗΣ ΠΡΟΣΦΥΓΩΝ – ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ ΣΕ ΝΗΣΙΑ ΤΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ

KKEΗ δημιουργία «φυλακών» – κλειστών κέντρων κράτησης προσφύγων και μεταναστών σε νησιά του Βορειοανατολικού Αιγαίου, που ανακοίνωσε ο υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής Γ. Μουζάλας, αποδεικνύει ότι είναι σταθερή η επιδίωξη και το σχέδιο της κυβέρνησης να μετατρέψει τα νησιά σε χώρο μόνιμου εγκλωβισμού χιλιάδων κατατρεγμένων από τις ιμπεριαλιστικές σφαγές.
%cf%83%ce%bf%cf%85%ce%b4%ce%b1-%cf%87%ce%b9%ce%bf%cf%82Η δημιουργία τους θα αποτελέσει ένα ακόμη βήμα στην υλοποίηση της απάνθρωπης και επικίνδυνης πολιτική της ΕΕ, τόσο για τους προσφυγές – μετανάστες, όσο και για τους κατοίκους των νησιών.
Επίσης, ούτε λύση ούτε ανακούφιση, στα προβλήματα που δημιουργούνται από την υπερσυσσώρευση των εγκλωβισμένων μπορεί να δώσει η διασπορά τους, με διαφορές μορφές λειτουργίας των «hot spots».
Αυτό που χρειάζεται και πρέπει να γίνει επειγόντως είναι ο απεγκλωβισμός των προσφύγων – μεταναστών από τα νησιά και η μεταφορά τους στις χώρες προορισμού τους. Να μην δημιουργηθούν κέντρα κράτησης – «φυλακές» στα νησιά του Αιγαίου και να κλείσουν τα hotspots. Να εξασφαλιστούν αξιοπρεπείς συνθήκες προσωρινής υποδοχής και καταγραφής με την ευθύνη του κράτους.

29 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2016Κατηγορίες:Ειδήσεις

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s