Δεν εργάζονται, απεργούν, την Κυριακή 15-1-2017

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΕΜΠΟΡΟΥΠΑΛΛΗΛΩΝ
& ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΧΙΟΥ

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι, άνεργοι, εργαζόμενες μητέρες, νέοι και νέοι,
Η μεγαλοεργοδοσία και οι πολυεθνικές του κλάδου του εμπορίου παίρνουν συνεχώς όλα και περισσότερα, νέα , μέτρα για την πλήρη απελευθέρωση του ωραρίου με βασικό στόχο πάντα και επιδίωξη , την αύξηση των κερδών τους. Επιβάλουν μορφές εντατικοποίησης της εργασίας και έντασης της εκμετάλλευσης όπως οι ΛΕΥΚΕΣ και ΚΟΚΚΙΝΕΣ ΝΥΧΤΕΣ, η BLACK FRIDAY και κυρίως το άνοιγμα των καταστημάτων τις ΚΥΡΙΑΚΕΣ. Κάτω από οποιοδήποτε πρόσχημα κάνουν προσπάθεια να εφαρμοστεί το συντομότερο δυνατόν η βασική τους επιδίωξη τα καταστήματα να παραμένουν ανοιχτά 7 ημέρες την εβδομάδα, 24 ώρες το 24ωρο.
Την Κυριακή 15 Γενάρη , με πρόσχημα την έναρξη της χειμερινής εκπτωτικής περιόδου, οι εργαζόμενοι στον κλάδο του εμπορίου καλούνται για μια ακόμη φορά να θυσιάσουν το δικαίωμα στην Κυριακάτικη ανάπαυση , τον ελεύθερο χρόνο, την προσωπική και οικογενειακή τους ζωή, το σταθερό ωράριο, τα συνολικά δικαιώματα στην δουλειά για τα κέρδη των μεγαλοεργοδοτών.
Η ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ (ΟΙΥΕ) προκήρυξε απεργία για την Κυριακή 15 Γενάρη κατηγορώντας την Κυβέρνηση ότι «κρυφά και χωρίς καμία διαβούλευση με τους εργαζόμενους και τις οργανώσεις των εμπόρων, χωρίς κανένας συλλογικός φορέας του εμπορίου να της το έχει ζητήσει, αλλά προφανώς σε ευθεία και υπόγεια συνεννόηση με τα μεγάλα εργοδοτικά συμφέροντα και τις πολυεθνικές, ψήφισε την αύξηση των Κυριακών που μπορούν να λειτουργούν τα εμπορικά καταστήματα από 8 σε 10».
Καταλογίζει επίσης στην κυβέρνηση ότι ενώ «δηλώνει ότι υποστηρίζει (δήθεν) τους εργαζόμενους (…) την ίδια στιγμή επιμένει να τους κοροϊδεύει, αυξάνοντας προκλητικά τις εργάσιμες Κυριακές της εργασιακής εκμετάλλευσης και εξάντλησης και της απλήρωτης Κυριακάτικης εργασίας».
Συνάδελφοι,
Στόχος της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ είναι η ενίσχυση της εργασιακής ζούγκλας που διαμορφώθηκε τα προηγούμενα χρόνια των Μνημονίων με ακόμη πιο σκληρά αντιλαϊκά-αντεργατικά μέτρα σαρώνοντας ότι έχει απομείνει όρθιο.
Φέρνουν νέα μέτρα φοροληστείας για τα λαϊκά στρώματα και φοροαπαλλαγές για το μεγάλο κεφάλαιο. Παραπέρα «ευελιξία» στην αγορά εργασίας, πλήρη απελευθέρωση των απολύσεων, θεσμοθέτηση νέων εμποδίων στη συνδικαλιστική δράση, θεσμοθέτηση υπο-κατώτερου μισθού σε βάρος της νέας γενιάς.
Σε αυτή την επίθεση πρέπει να απαντήσουμε με αγώνα και οργάνωση σε κάθε κατάστημα, κάθε αποθήκη, κάθε χώρο εργασίας.
Συνεχίζουμε στη γραμμή ρήξης και ανατροπής με Κυβέρνηση-Ε.Ε.-κεφάλιο, κυβερνητικό-εργοδοτικό συνδικαλισμό.
Συμμετέχουμε στην απεργία της ΟΙΥΕ για τη ΚΥΡΙΑΚΗ 15-1-2017
Παλεύουμε για
 Κατάργηση όλων των αντεργατικών νόμων
 Κάλυψη των απωλειών μας των τελευταίων χρόνων
 Συντάξεις και κοινωνικές παροχές
 Επαναφορά των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας
Τα δικαιώματα μας, η δουλειά μας , ο ιδρώτας μας δεν είναι περασμένα ξεχασμένα και δεν τα χαρίζουμε.
Η ΚΥΡΙΑΚΗ ΑΝΗΚΕΙ ΣΕ ΕΜΑΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΕΣ ΜΑΣ. ΔΕΝ ΤΗΝ ΧΑΡΙΖΟΥΜΕ ΣΕ ΚΑΝΕΝΑΝ

13-1-2017
ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΜΠΟΡΟΥΠΑΛΛΗΛΩΝ &
ΙΔ.ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΧΙΟΥ
Το ΔΣΚατηγορίες:Ειδήσεις

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s