Συμπαράσταση στους εργαζόμενους του κέντρου προσφύγων ΒΙΑΛ

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Σωματείου Ιδιωτικών Υπαλλήλων και Εμποροϋπαλλήλων Χίου, συμπαραστέκεται στους εργαζόμενους στο κέντρο προσφύγων και μεταναστών στην ΒΙΑΛ σχετικά με το αίτημά τους για δωρεάν μετακίνηση από και προς τον χώρο της δουλειάς τους.
Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ- ΑΝΕΛ για άλλη μια φορά, αφού με την πολιτική της εγκλωβίζει εκατοντάδες πρόσφυγες στα νησιά του Αιγαίου και τη Χίο, είναι απούσα από τα προβλήματα στους χώρους εγκλωβισμού τους. Συμπαρασύρει τις τοπικές αρχές σε αναλγησία τόσο σε βάρος τους όσο και σε βάρος των εργαζόμενων στα hot spot επειδή ζητούν τα αυτονόητα, δηλαδή να μην επωμίζονται και το οικονομικό βάρος της μετακίνησής τους. Είναι η ίδια που έχει καταστρατηγήσει εργασιακά τους δικαιώματα, συνεχίζοντας ακέραια την πολιτική των προηγούμενων κυβερνήσεων και ΕΕ, καταδικάζοντας τους εργαζόμενους να δουλεύουν με συμβάσεις ορισμένου χρόνου (πεντάμηνα, οχτάμηνα κ.α.) των 400-500€. Έχουν την απαίτηση να μπορούν να ζήσουν μ’ αυτά τα λεφτά και να επωμίζονται το βάρος της μετακίνησής τους.
Στην ίδια γραμμή πλεύσης και ο Δήμαρχος, που με τις δηλώσεις του «Οι εργαζόμενοι από την αρχή γνώριζαν ότι ο τόπος εργασίας τους είναι η ΒΙ.ΑΛ.» επιχείρησε να ενεργοποιήσει τον κοινωνικό αυτοματισμό, προσπαθώντας να βγάλει τις δικές τους ευθύνες από πάνω του.
Το σωματείο μας συντάσσεται με την απαίτηση των εργαζομένων η μετακίνησή τους να είναι δωρεάν, σταθερή και με ευθύνη του κράτους από και προς της τους χωρους της ΒΙΑΛ. Δηλώνουμε ότι είμαστε στο πλευρό τους και ότι θα κάνουμε ότι περνάει από το χέρι μας αυτό τους το αίτημα να υλοποιηθεί.
Να γίνουν γνωστά όλα τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι εργαζόμενοι στα κέντρα καταγραφής και φιλοξενίας των προσφύγων. Ο αγώνας αυτός που έχουν ξεκινήσει χρειάζεται να έχει συνέχεια και οργάνωση.
Δεν παραιτούμαστε από την απαίτηση:
• Άμεσο απεγκλωβισμό-μετακίνηση των προσφύγων και μεταναστών από τα νησιά μας αλλά και από τη χώρα με κρατική ευθύνη, προς όπου επιθυμούν.
• Καμιά δημιουργία κέντρων κράτησης-φυλακές στα νησιά μας.
• Να κλείσουν τώρα τα hot spot και να δημιουργηθούν ανοιχτές δομές προσωρινής υποδοχής και καταγραφής με ευθύνη του κράτους.
• Σταμάτημα των πολεμικών συγκρούσεων στην περιοχή της Συρίας καμία συμμετοχή της Ελλάδας και να κλείσει η βάση της Σούδας.
• Έξω το ΝΑΤΟ από Αιγαίο.

13-1-2017
ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΜΠΟΡΟΥΠΑΛΛΗΛΩΝ &
ΙΔ.ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΧΙΟΥ
Το ΔΣΚατηγορίες:Ειδήσεις

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s