Χιώτες μαθητές Λυκείου στην Πορτογαλία με το Erasmus+

Πρώτη συνάντηση των εκπαιδευτικών και μαθητών
του Γενικού Λυκείου Καλλιμασιάς με τους εκπροσώπους
των άλλων χωρών που συμμετέχουν στο πρόγραμμα
Erasmus+ “My Europe, my life, my future”

potugal_kallimasia5Το Γενικό Λύκειο Καλλιμασιάς πραγματοποίησε την πρώτη του συνάντηση στην πόλη Pedome της Πορτογαλίας στα πλαίσια του προγράμματος Erasmus+ «My Europe, my life, my future”. Η κινητικότητα πραγματοποιήθηκε από 12 ως 17 Δεκεμβρίου 2016 και συμμετείχαν οι εκπαιδευτικοί Μελαχροινούδη Ευαγγελία,ΠΕ 01 και Μιχελιουδάκη Αιμιλία, ΠΕ 06 καθώς και οι μαθήτριες της Β΄ Λυκείου Ζωάνου Στέλλα του Μάρκου και Σιδηρόγλου Κατερίνα του Νικολάου.
Στη συνάντηση κάθε χώρα, που συμμετέχει στο πρόγραμμα ( Βουλγαρία, Ελλάδα, Κροατία, Πολωνία, Πορτογαλία και Ρουμανία ) , παρουσίασε την περιοχή και το σχολείο της καθώς και σπουδαίους ανθρώπους του τόπου της από το χώρο των τεχνών ( λογοτεχνία, ποίηση, θέατρο-κινηματογράφο ), της πολιτικής, της επιστήμης και της μόδας.
potugal_kallimasia1_Σκοπός της συνάντησης ήταν οι μαθητές όλων των σχολείων να συνεργαστούν για να δημιουργήσουν μια μπροσούρα με Ευρωπαίους που έχουν διακριθεί στους παραπάνω τομείς ,κάτι που επιτεύχθηκε με επιτυχία.
Επίσης , έγινε παρουσίαση της επίσημης ιστοσελίδας του Erasmus + , για την κατασκευή και ενημέρωσή της ορίστηκε υπεύθυνο το σχολείο μας .
Μαθητές και εκπαιδευτικοί αποκόμισαν εμπειρίες από τον τρόπο λειτουργίας των σχολείων και του εκπαιδευτικού συστήματος της Πορτογαλίας καθώς και από τη συμμετοχή τους σε δραστηριότητες , όπως επισκέψεις σε μνημεία και σε πανεπιστημιακά ιδρύματα.Κατηγορίες:AΘΛΗΤΙΣΜΟΣ-ΝΕΟΛΑΙΑ, Ειδήσεις

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s